top of page

Късна есен е! Къде какво кълве?

Къде какво кълве по българските водоеми през късната есен


ЯЗОВИР „АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ“

Костур. Това все още е най-хваща­ната риба в късната есен. Риболов има в различни части на язовира, но най-предпочитана и с най-много положителни отзиви е местността Орехите. На какво кълве: живи рибки и джигови примамки. Със сходна тактика често се хващат и други хищници: щуки и бели риби. Риболовът с лодка е позволен и удачен подход във водоема.


ЯЗОВИР „ЦОНЕВО“

Язовирът е сред любимите места за спининг. Най-често кълве костур. Джиговият риболов е най-резултатен и практикуван в късната есен. Метод фидер пък може да ви "донесе" платика или бабушка.

ЯЗОВИР „ВЕРИНСКО“

Тук ви очакват едри платики. Чудесно място за фидер риболов. Рибата трябва да се търси на голяма дистанция и успехът по това време на есента е несигурен.


РЕКА ЯНТРА

В момента реката дава скобар, кефали и бели мрени. Във Великотърновска област като най-посещавани в последно време се очертават вировете при Долна Оряховица и Първо­майци. По корекциите се хващат щуки, но няма данни за изва­дени трофейни екземпляри.


РЕКА СТРУМА

Скобарът е основен вид риба в момента. Разнообразен улов може да се очаква от Благоевград и надолу по течението. Освен скобар, рибарите могат да се радват и на улов морунаши, и кефали, както и на късмет единични едри мрени. Затова свидетелстват рибари, посещавали районите на Бело поле, Монцата, Железница, Симитли. Скобарът кълве на троха, а други видове риба може да се уловят на бял червей.


ЧЕРНОМОРИЕТО

При хубаво време най-много се лови чернокоп. Може да се хване в рибарските мрежи, но и на чепаре. Сафрид също има почти повсеместно.

ЯЗОВИР „БЕБРЕШ“

Лови се основно костур и бабушка, а в дълбоката вода по бреговете откъм стената излиза и по някой кефал.

ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“

На Жребчево риболовци с лодки са ловили едри костури. Но пасажите вече са се групирали в дълбока вода и трябва да се локали­зират. Хващани са на силикони и живи рибки. Брегът е удачен за фидер и на по-голяма дълбочина може да се намерят платики.

ЯЗОВИР „ТИЧА“

В момента актуален е риболовът с лодка за костур. Джиговите примамки са най-резултатни. Има и попадения от бели риби, но те са по-редки.


РЕКА ДУНАВ

В река Дунав има над 30 вида риба. В момента риболовът е благодатен за фидер любителите, които декларират улов на мрени, калъч, платика, морунаж и скобар. На Спининг могат да се хванат хищници като распер, щука и бяла риба.

РЕКА ИСКЪР

Диви шарани по долното течение на реката привличат любителите на риболова. Най-популярно място са вировете при с. Долни Луковит.



Източник: https://www.slrb.bg

456 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page