top of page

Разширява се календарът на състезателния риболов през 2021 г.

Международната федерация по спортен риболов в сладки води ФИПС информира, че през 2021 г. ще се организират световни първенства в три нови дисциплини. За съжаление има вече и отменено състезание за тази година.



Международният календар за настоящата година е обновен, а интерес предизвикват:

Feeder Free Style Methood, който ще се проведе в Унгария на 18 и 19 септември. Домакин е град Батонитерение в северната част на страната. Другата новина е, че ще се организира световно състезание Master Feeder (над 55 години). То е насрочено за 4 и 5 септември 2021 г. в испанския град Мерида. За този турнир всяка нация има право да участва с до два отбора.

Друго ново световно първенство ще се организира в дисциплината Trout Area – риболов на пъстърва с изкуствени примамки в затворен водоем. Състезанията са на 13 и 14 ноември в Италия, като все още няма указан град домакин. В България вече няколко години се провеждат турнири Trout Area, и то при доста солидно присъствие.

На 27 и 28 ноември в Амстердам ще се проведе и световно първенство в дисциплината Street Fishing Nations – риболов на хищници с изкуствени примамки в градска среда.

Очаква се на първото си заседание УС на БФРС да разгледа въпроса с новите дисциплини, както и евентуалното организиране на състезания за определяне на национални отбори, които да представят България.

ВАЖНО: ФИПС предупреждава, че заради извънредната ситуация с Covid-19, всяко от световните първенства в международния календар за 2021 г. ще бъде потвърждавано два месеца преди обявената дата за провеждане. Организацията препоръчва да не се избързва с ангажирането на самолетни полети и настаняване. За съжаление обстановката наложи 18-то Световно първенство по риболов на лед, което трябваше да се проведе през февруари в Литва, да се отложи за 2022 г.

5 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page